Skip to main content

Изграждане на локално парно в Перник както за дома, така и за фирми и кооперации

Ние имаме решение за Вашия дом или бизнес!

Професионална помощ за изграждане на локално парно в Перник

Изграждане на локално парно в Перник за фирми и кооперации

При изграждане на локално парно са важни следните неща: избор на котел, радиатори, тръби и фитинги, също и на подходящо място за радиаторите. За всичко това,  можете да разчитате на нашата професионална помощ. Включително за начина на свързване към топлопреносната мрежа, при изграждане на локално парно в Перник, ако сте фирма или кооперация.

Изборът на подходящо място на радиаторите е от съществено значение, защото от това зависи микроклиматът, който ще се създаде в помещението,  където са поставени. Има задължително отстояние от пода до долната част на радиатора, както и разстояние от стената до задната част на радиатора. Трябва да се вземе предвид и видът на мебелите, големината им и дали падат плътни пердета отпред. Що се отнася до тръбите, при тях е важен не толкова материалът, колкото сечението на вътрешния им диаметър. А циркулационната помпа, движеща водата в радиаторите, тя също оказва сериозно влияние на ефективността на отоплението.

Тя следва да бъде съобразена с броя радиатори, техния размер и дължината на положените тръби.

Нашата фирма за изграждане на локално парно в Перник разполага със специалисти в областта на локални парни инсталации и камини за вграждане. Ние ще ви предоставим пълна информация относно схемата на изграждане на парното и начина на монтиране на камината или котела. Също така, ще ви осигурим безплатен транспорт и превозване на необходимите материали за монтажа и изграждането на локално парно или камина във вашата фирма или кооперация. Поемаме ангажимент и за изчисляване на необходимите мощности, диаметър на тръби и циркулационна помпа. Ще извършим доставка на материалите, полагане и монтиране на радиатори, тръби, котли или камини. Осигуряваме възстановяване при евентуално разрушаване, както и поддръжка, и контрол във времето. Можем да ви предоставим различни видове котли и камини: на дърва, на пелети, камини на газ, електрически и газови котли, комбинирани котли и други начини за локално отопление.

Изграждане на локално парно в Перник за дома

Безплатен оглед и консултация от Маринов и Синове на територията на Перник и региона

При локално отопление у дома източникът на топлина се намира във вашето жилище. Изграждането на система за локално парно, независимо дали е с котел, камина или с печка, следва някои задължителни етапи. Нашите специалисти в Перник ще извършат всички дейности по изчисляване на необходимата мощност на уредите, избора на вид топлинен източник и горивото за него. Те ще изготвят схемата и ще направят инсталацията на локално парно във вашия дом.

Локално парно в Перник
Локално парно в Перник

Локално парно с котел в Перник

Ако изберете котела като вариант, може да се спрете на електрически, на газов или работещ с твърдо гориво. Той може да бъде още и с желязна или с чугунена водна риза. Котелът е едно разумно решение за отопление, както на къщи, така и на големи жилища. Това е така поради факта, че е мощен и самостоятелно работещ уред, на който му е необходимо едно зареждане, за да гори много по-дълго време от една камина. Важно е обаче да разполагате с добре вентилирано помещение, което не се обитава, в което да се монтира котелът. Ако при строежа не е предвидено такова, тогава можете да използвате мазето или гаража си за тази цел.  Там може да складирате и горивото, с което работи котелът, с цел по-бързо и лесно зареждане.

Локално парно с камина

Ако не разполагате с достатъчно място в дома си, където да поставите котел, може да се спрете на локално отопление с камина. Задължително е обаче тя да бъде с водна риза. Модерните камини имат голяма нагревна площ. Тя е сравнима с тази на котлите поради това, че има използване на тръбни елементи в тяхната конструкция. По този начин е налично едно по-ефективно оползотворяване на топлината и повишаване на капацитета на полезно действие на камината. Ако изберете въглища за гориво за вашето локално парно в Перник, тогава камините с чугунена водна риза са по-подходящи.

Локално парно в Перник

Запазете Час

Резервирайте консултация с наши специалисти в удобно за вас време!

Запазете Час

Резервирайте консултация с наши специалисти в удобно за вас време!