Skip to main content

Отопление на твърдо гориво

Изберете икономичното отопление!

Монтаж и поддръжка от Маринов и Синове

Отопление на твърдо гориво за бита и производството

Отоплението на твърдо гориво е подходящо както за малки, така и за средни, и големи обекти от битовата и производствената сфера. Твърдото гориво може да бъде: въглища, кокс, дърва, дървени брикети, дървесни отпадъци, както и комбинация от дървесина и въглища. Едно от най-големите предимства на този вид отопление е икономичността му . То излиза около 3 пъти по-евтино от електрическия ток.

Ако се колебаете какво да изберете, ние ще ви помогнем както с избора. Също така и с монтажа, и поддръжката на отоплителната система на твърдо гориво.

Пиролизни котли

Те са създадени за отопление с дървени брикети и сухи дърва с влажност, не по-висока от 20%. Този тип котли са по-скъпи, но си заслужават, защото са изцяло автоматизирани и почти не оставят пепел след горенето. Работата им представлява пиролизен процес, който се контролира прецизно. Това става чрез регулиране притока на кислород в горивната камера на котела. Тези котли са перфектно решение за малки и средни къщи.

Печки и камери с водни ризи

Освен обикновените печки, можете да използвате печки с водна риза или камери за вграждане с водна риза. Те са част от отоплителната инсталация, състояща се от радиатори, разширителен съд, циркулационна помпа, филтър, тръбопроводна мрежа, спирателна и предпазна арматура.

Как работят?

За да циркулира водата в инсталацията, се използва циркулационната помпа. Задължително е тя да бъде подсигурена с резервно захранване, в случай че спре нейното електрозахранване. За да бъде управлявана помпата, се използва диференциален термостат. Той включва помпата, когато температурата на водата се увеличи над 50ºС и я изключва, когато температурата падне под тази стойност. За да се предпази помпата от наслагване на мръсотия, пред нея се монтира филтър. Той трябва да бъде почистван поне един път в годината.

Ние ви предлагаме отлични решения за отопление на вашия дом в Перник. Ще ви съдействаме на всеки етап от покупката до инсталацията и системния контрол. Свържете се с нас!

Запазете Час

Резервирайте консултация с наши специалисти в удобно за вас време!

Запазете Час

Резервирайте консултация с наши специалисти в удобно за вас време!