Skip to main content

Пелетни камини в Перник

Икономично и екологично – отоплението, което ще сгрее и душата ви!

Предпочитаното средство за отопление

Отопление с пелетни камини в Перник и региона

Камините на пелети са все по-търсени и предпочитани като средство за отопление. Нашата фирма е специализирана в монтаж, доставка, сервиз и поддръжка на пелетни камини в Перник. Също така, ние предлагаме дървесните пелети като гориво.

Предимства на пелетните камини

Самата визия на камината създава уют и приятно усещане. Но това не е единственото предимство на този вид камини:

  • Дървесните пелети се произвеждат от отпадъчен дървен материал, поради което този вид гориво не замърсява околната среда.
  • Материалът на пелетите е съставен от дървесни стърготини, което не предизвиква черен дим при изгарянето им.
  • В сравнение с дървата за огрев, пелетите не заемат много място, защото са хомогенни и складирането им е по-лесно.
  • Пелетите представляват калорично гориво, което ви гарантира осезаема топлина у дома.
  • Постигате значителни икономии поради ниската влажност на пелетите – между 8% и 12%. За сравнение, влажността при дървата е между 30% и 50%. Също така, коефициентът на полезно действие на пелетната камина е близо 90%.

Ние ще извършим за вас всички дейности по монтажа и ще ви инструктираме относно работата на пелетната камина във вашия дом, в зависимост от вашите предпочитания за пелетни камини в Перник. Можете да изберете измежду два подвида – отделно стояща или вградена камина.

Отделностоящи камини

Отделно стоящите пелетни камини в Перник, които предлагаме, са компактни и със съвременен дизайн. Те са с двоен кожух и ако желаете да ги облицовате допълнително, добре е да използвате керамични панели.

Вградени камини

Вградените пелетни камини представляват метални камери, които нямат корпус, тъй като се инсталират в ниши. Бункерът за пелети може да се постави или отвътре в облицовката, или да се разположи както при свободно стоящите камини, т. е. в съседство, или в най-близко помещение.

За да направите своя избор, ние ще ви консултираме по всеки въпрос, който имате по отношение на пелетни камини в Перник – как се използват и какво трябва да знаете за поддръжката им. Свържете се с нас!

Запазете Час

Резервирайте консултация с наши специалисти в удобно за вас време!

Запазете Час

Резервирайте консултация с наши специалисти в удобно за вас време!